Ολη η Ροδοπη πλεον στο Κτηματολογιο

Άνοιξε από τη Δευτέρα το σύστημα υποβολής δηλώσεων για όσους δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη φάση του έργου

Άνοιξε από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το σύστημα του Κτηματολογίου για την υπόλοιπη Ροδόπη, ώστε μέσα σε τρείς μήνες οι κάτοικοι στις περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν ενταχθεί σε αυτό, να υποβάλουν τις απαραίτητες δηλώσεις.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στην πρώτη φάση του κτηματολογίου, είχαν εγγραφεί στο κτηματολόγιο όσοι είχαν ιδιοκτησίες στην Κομοτηνή και κάποιους οικισμούς του σημερινού, Καλλικρατικού Δήμου Κομοτηνής, όμως το υπόλοιπο της Ροδόπης δεν έχει ενταχθεί στο σύστημα.
 
Πλέον όμως όσοι έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο στα κτηματολογικά βιβλία δικαίωμα, επί των ακινήτων που βρίσκονται στους Δήμους και τους οικισμούς που δεν είχαν εγγραφεί θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 12-03-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και μέχρι τις 10-06-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Αυτό αφορά όσους έχουν ακίνητα στους Δήμους Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας Σαπών, ενώ στο Δήμο Κομοτηνής όσους έχουν ακίνητα στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίων Θεοδώρων, Γρατινής, Θρυλορίου, Κάλχαντος, Καρυδιάς, Κοσμίου, Νέας Καλλίστης, Νέου Σιδηροχωρίου, Πανδρόσου και Φαναρίου.
 
Η δήλωση υποβάλλεται στα αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης, στην προκειμένη περίπτωση στο γραφείο στην Κομοτηνή που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 3, ΤΚ 69132. Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Φορέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.