Άννα Διαμαντοπούλου για την ίδρυση 4ης Νομικής: «Άλλη μία ανόητη εξαγγελία με στόχο την ψηφοθηρία»

14.03.2018 10:35

Νατάσσα Βαφειάδου

Υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης των υφιστάμενων σχολών η πρώην Υπουργός από την Κομοτηνή

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ως «μία ακόμα ιστορία ανόητων εξαγγελιών με στόχο την ψηφοθηρία» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Μαρτίου βρέθηκε στην Κομοτηνή, καλεσμένη της φοιτητής παράταξης Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (ΑΝΟΚ) με θέμα την «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Πολιτικές του μέλλοντος και νομικές προεκτάσεις».
 
Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξαγγελίες ίδρυσης 4ης Νομικής η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» τόνισε πως η χώρα στη παρούσα περίοδο οφείλει να επενδύσει στις ήδη υπάρχουσες Νομικές Σχολές, μίας κι όπως τόνισε «είναι ευδιάκριτο πως δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί κάτι νέο από τη στιγμή που δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα ήδη υπάρχοντα».
 
Η κ.Διαμαντοπούλου δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις εξελίξεις που αφορούν στον Πρύτανη του ΔΠΘ και τις διώξεις που του έχουν ασκηθεί, με τον κ. Γαβρόγλου να τον θέτει εκ νέου σε αποχή από τα καθήκοντά του, σημειώνοντας πως  «Το Δημοκρίτειο εκ του αποτελέσματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας, που διακρίνεται ολοένα και περισσότερο σε πολλούς τομείς» γεγονός που διαφαίνεται και   από τους αποφοίτους του, που βρίσκονται σε όλες τις θέσεις της πολιτικής, διανοητικής, κοινωνικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας.
 
« Όταν τα ινία της εξουσίας ανατίθενται σε ένα μόνο πρόσωπο χάνεται ο έλεγχος. Ιδανική λύση στο μείζον αυτό θέμα αποτέλεσε ο νόμος σχετικά με τον διαχωρισμό των εξουσιών κι η ανάθεση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στον Πρύτανη, ο οποίος δυστυχώς καταστράφηκε!» κατέληξε η ίδια.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine