Οι οικισμοι ειχαν την τιμητικη τους και τη φετινη Καθαρα Δευτερα

Από νωρίς οι σύλλογοι έστρωσαν τα «υπαίθρια» τραπέζια τους και έστησαν γλέντια με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι

Την «τιμητική» τους και φέτος έχουν οι οικισμοί της περιοχής, όπου σύλλογοι με τη συνδρομή των οικείων δήμων διοργάνωσαν πλήθος εκδηλώσεων για τους επισκέπτες.

Τα καζάνια και οι φούρνοι εργάστηκαν στο φουλ από νωρίς και ετοίμασαν από φασολάδα και θαλασσινά, μέχρι ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβά και φυσικά την πατροπαράδοτη λαγάνα.

Τα υπαίθρια «τραπέζι» που στήθηκαν, φιλοξένησαν επισκέπτες και κατοίκους με τους πρώτους να καταφθάνουν λίγο πριν το μεσημέρι. Τις μεσημεριανές ώρες η προσέλευση αυξήθηκε, βοηθώντας τις εκδηλώσεις να μετατραπούν σε ένα υπαίθριο γλέντι με χορούς και τραγούδια.

Στην Αίγειρο, από νωρίς οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αιγείρου ετοίμασαν τα καζάνια με τη φασολάδα στην πλατεία του οικισμού, την οποία προσέφεραν μαζί με άλλα σαρακοστιανά εδέσματα σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το ίδιο και στους Αγίους Θεοδώρους, όπου η τοπική κοινότητα ξανά έστησε καζάνι και κέρασε τους επισκέπτες για δεύτερη χρονιά, με ζωντανή μουσική και χορό.

Τα καζάνια με την παραδοσιακή φασολίδα μπήκαν από νωρίς στη φωτιά και στο Φανάρι, όπου αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν την εξόρμηση στο παραλιακό μέτωπο, απολαμβάνοντας τον όμορφο καιρό που επικρατούσε.

Φυσικά αυτές δεν ήταν οι μοναδικές εκδηλώσεις, αφού οικισμοί σχεδόν σε όλοι τη Ροδόπη, είχαν ανάλογες εκδηλώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.