«Η εξαγγελια ιδρυσης νεας Νομικης Σχολης ειναι προιον διαβουλευσης με την εκπαιδευτικη κοινοτητα και την κοινωνια;»

Η Ελένη Λαφτσή για το ΔΠΘ

Ως «ακατανόητη» χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργού η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, σημειώνοντας επίσης τους χιλιάδες ανέργους δικηγόρους, αλλά κυρίως επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η δημιουργία μίας ακόμα Nομικής Σχολής για την αντίστοιχη του ΔΠΘ.

«Δεν μπορώ ειλικρινά να κατανοήσω ποια ανάγκη οδήγησε τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου να εξαγγείλει σήμερα από την Πάτρα την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα. Άραγε οι υπάρχουσες Νομικές Σχολές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) καθώς και οι χιλιάδες άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι νομικοί δεν καλύπτουν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας; Η εξαγγελία αυτή είναι προϊόν διαβούλευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία ή δεν έλαβε υπόψη της τις συνέπειες που θα επέλθουν από την απόφαση αυτή, καθώς θα οδηγήσουν στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ; Όταν μάλιστα ως πιθανότερη επιλογή για τη ίδρυσή της προκρίνεται η Πάτρα, μια πόλη που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Νομική Αθήνας, γεννώντας πολλά ερωτηματικά για τη …σκοπιμότητά της» έγραψε η ίδια χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τη θλίψη της για την εν λόγω απόφαση και καλώντας τους δικηγορικούς συλλόγους αλλά και τις τοπικές κοινωνίες να πάρουν άμεσα θέση.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Γαβρόγλου: Θα φτιάξουμε και τέταρτη Νομική Σχολή

Ιλχάν Αχμέτ και Αντώνης Γραβάνης για το «μπλόκο» στη συνένωση ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Αποσαφηνίσεις από το Υπουργείο Παιδείας ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

Φ. Καζάκου: «Να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων»

Ι. Αχμέτ: «Εάν στόχος τους είναι πάλι η Θράκη και η Νομική της Κομοτηνής, να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο»

Α. Βαφειάδης: «Εμφανής προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΔΠΘ»

Ι.Χατζηαντωνίου: «Επιβεβλημένη η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση όχι μόνο των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης αλλά και όλων των φορέων»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.