«Να κινητοποιηθει η τοπικη κοινωνια προκειμενου να μη βρεθουμε ενωπιον δυσαρεστων και τετελεσμενων γεγονοτων»

Η Φελίνα Καζάκου για το ΔΠΘ

Την αντίθεσή της στις όποιες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αποσκοπούν στην αποδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας σε οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο, εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου.

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τις σκέψεις δημιουργίας τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αλλά και το εν εξελίξει ζήτημα της συγχώνευσης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με τα αντίστοιχα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, αντί της αρχικής συγχώνευσής του με το ΔΠΘ, η κ. Καζάκου εκφράζει τον προβληματισμό της για τις προθέσεις του Υπουργού, επισημαίνοντας πως η συγχώνευση ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ΔΠΘ θα δημιουργούσε «ένα πολύ δυνατό εκπαιδευτικό ίδρυμα» ενισχύοντας ακόμα περισσότερο «τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Η κ. Καζάκου υπογραμμίζει την ανάγκη «διαφύλαξης της ακεραιότητας και της δυναμικής του ΔΠΘ» καλώντας «όλους τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, την έγκαιρη κινητοποίηση προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιων δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με προβληματισμό και ανησυχία τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου σχετικά τη δημιουργία νέου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα ,καθώς επίσης και την συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και όχι με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όπως αρχικά είχε συζητηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένωση των ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα δημιουργούσαν ένα πολύ δυνατό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ταυτόχρονα θα ενισχύονταν πολύ περισσότερο ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό και με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού κ. Γαβρόγλου διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά το Αθηνοκεντρικό κράτος και η Ελληνική Κυβέρνηση να αποδυναμώνουν την τοπική κοινωνία σε οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αποτέλεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την περιοχής μας, και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και τη δυναμική του. 

Εκφράζω έντονα την αντίθεσή μας, για τις όποιες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ζητώ από όλους τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, την έγκαιρη κινητοποίηση προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιων δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Γαβρόγλου: Θα φτιάξουμε και τέταρτη Νομική Σχολή

Ιλχάν Αχμέτ και Αντώνης Γραβάνης για το «μπλόκο» στη συνένωση ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Αποσαφηνίσεις από το Υπουργείο Παιδείας ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

Ε.Λαφτσή: «Η εξαγγελία ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής είναι προϊόν διαβούλευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία;»

Ι. Αχμέτ: «Εάν στόχος τους είναι πάλι η Θράκη και η Νομική της Κομοτηνής, να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο»

Α. Βαφειάδης: «Εμφανής προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΔΠΘ»

Ι.Χατζηαντωνίου: «Επιβεβλημένη η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση όχι μόνο των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης αλλά και όλων των φορέων»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.