Υπομονη μεχρι τον Μαρτιο (τουλαχιστον) για το πλυντηριο καδων στην Κομοτηνη

Καθυστερήσεις στην προμήθειά του

Όπως έχουμε αναφέρει παλιότερα, η Κομοτηνή πάσχει, εδώ και αρκετά χρόνια, από την έλλειψη (ή μη λειτουργία) πλυντηρίου κάδων, μια έλλειψη που γίνεται, όπως είναι αναμενόμενο πιο έντονη τους θερινούς μήνες, όταν οι μυρωδιές είναι, όπως και να το κάνουμε, κάπως πιο έντονες.

Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά στην προμήθεια ενός τέτοιου πλυντηρίου, χωρητικότητας 4000 Λίτρων, όμως από ό,τι φαίνεται η παράδοσή του θα καθυστερήσεις τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σύμφωνα λοιπόν με τον προμηθευτή, παρά την έγκαιρη παραγγελία, η παραγωγή του πλαισίου φορτηγού, καθυστέρησε λόγω των εκτάκτων μέτρων που επιβάλλονται λόγω πανδημίας και επηρεάζουν τόσο τις διαδικασίες παραγωγής, όσο και αυτές των μεταφορών, με την άφιξή του να αναμένεται τον Ιανουάριο.

Όμως ακόμα και όταν έρθει και μετασκευαστεί το όχημα, για να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου, χρειάζεται μια διαδικασία έκδοσης άδειας από το αρμόδιο Υπουργείο, η οποία φαίνεται πως επίσης, λόγω πανδημίας, θα καθυστερήσει.

Έτσι λοιπόν η προθεσμία παράδοσης πήρε παράταση μέχρι τον Μάρτιο, και γνωρίζοντας και τις διαδικασίες του ελληνικού κράτους, το οποίο παρά την πρόσφατη πρόοδο, σε πολλά σημεία του είναι σχεδιασμένο για βραδύτητα και όχι ταχύτητα, μάλλον θα αργήσουμε ακόμα περισσότερο να δούμε το πλυντήριο στους δρόμους.

Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον το καλοκαίρι, θα μπορέσει να λειτουργήσει, γιατί τα παράπονα των πολιτών, είναι κάθε χρόνο όλο και περισσότερα, και όχι άδικα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.