Το, προσωρινο, «αντιο» της Ζωης Γαβριηλιδου στο ΔΠΘ

Στο πανεπιστήμιο του Σικάγο θα αξιοποιήσει την εκπαιδευτική άδειά της

Την προσωρινή, ελπίζουμε, αποχώρησή της από την οικογένεια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια, τόσο υπό την ιδιότητα της καθηγήτριας γλωσσολογίας, όσο και σε θέσεις διοίκησης, με κορυφαία εξ αυτών την θέση της Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ανακοίνωσε και επισήμως η κ.Ζωή Γαβριηλίδου.

Όπως είχε άτυπα ανακοινώσει εδώ και λίγο διάστημα, επισήμως ξεκίνησε πλέον και η εκπαιδευτική άδειά της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, την οποία σε σχετική αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της, χαρακτήρισε ως «μια νέα μεγάλη περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις».

Η ίδια έκανε λόγο για την ολοκλήρωση «ενός μεγάλου και δημιουργικού κύκλου της ζωής μου» περιγράφοντας με πολύ σύντομο τρόπο κάποια από τα βασικά σημεία της πορείας της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

«Από το 2014 ασκώ από διαφορετικά πόστα διοίκηση στο ΔΠΘ ως Πρόεδρος, Κοσμήτορας, Αντιπρύτανης. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου γνώρισα 2 Προέδρους της Δημοκρατίας από κοντά, παρουσίασα το βιβλίο του ενός και συνομίλησα κατ’ ιδίαν με τη δεύτερη στη συνάντησή της με γυναίκες της Κομοτηνής, πολλούς υπουργούς παιδείας, υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, τρεις προέδρους της ΑΔΙΠ/ΕΘΑΑΕ, Προξένους, Πρέσβεις και Treasurers. Προσπάθησα να βάλω το ΔΠΘ στον χάρτη του Ευρωπαϊκού χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και το επέτυχα με την ενεργή συμμετοχή μας στην EUA και άλλες δράσεις της ΜΟΔΙΠ, και να καλλιεργήσω μια εικόνα του εξωστρεφή, κοσμοπολίτικη, με αυτοπεποίθηση. Οι προσπάθειες αναγνωρίστηκαν στα διεθνή φόρα αλλά και στο εσωτερικό καθώς η ΜΟΔΙΠ μας αποτέλεσε πρότυπο, παρέχοντας συχνά τεχνογνωσία και σε άλλα Ιδρύματα» ανέφερε η ίδια μεταξύ άλλων τονίζοντας πως  «Για κάθε τι που έκανα άφησα τεκμηρίωση με την έκδοση συλλογικών τόμων και τη δημιουργία υλικού αναρτημένου, καθώς scripta manent».

Αυτός όπως εξήγησε είναι μόλις ένας από τους απολογισμούς που έπονται μαζί και με άλλες εκδόσεις που ακολουθούν, υπογραμμίζοντας τέλος πως «τώρα είναι η ώρα του αναστοχασμού και της περισυλλογής, ώστε να χαράξουμε τη νέα πορεία, να κάνουμε τις νέες επιλογές και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.