Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω;

Αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα πλέον στις δημοσκοπήσεις

Δεύτερο κόμμα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στη δημοσκοπήσεις, (τουλάχιστον σε μία) αλλά δεν βλέπουμε τα στελέχη του να έχουν ιδιαίτερα πανηγυρικό τόνο, και με το δίκιο τους, μιας και η θέση τους οφείλεται περισσότερο στην δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, απότοκο των αδιεξόδων μετά την πρόσφατη ήττα του, των αποχωρήσεων και της Κασσελακιάδας.

Φυσικά είναι αξίωμα πως η φύση απεχθάνεται το κενό, και ενώ κάποιοι θεωρούν πως το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα κυρίως γιατί ο χώρος του κέντρου ουσιαστικά δεν εκπροσωπείται, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ψηφίσουν κάποιον, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το ζήτημα είναι πως όταν το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει να παίρνει την ανιούσα, αποτελούνταν από πολλά νέα στελέχη, πρόθυμα, που ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, και έδιναν μεγάλο μέρος από τον χρόνο τους στην προώθηση και την διείσδυση του κόμματος στην κοινωνία (με το αζημίωτο πολλοί από αυτούς, θα μπορούσε να πει κάποιος κακεντρεχής, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αλλά αυτό είναι μια συζήτηση για μια άλλη φορά).

Αυτή τη φορά όμως, δεν βλέπουμε τον ίδιο ενθουσιασμό από τη βάση και τα στελέχη του κόμματος. Άλλοι βέβαια οι καιροί, θα πει κανείς, τώρα βγαίνεις κόμμα στη Βουλή με το Tik Tok, όμως η σύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, την οποία απώλεσε ακόμα και πριν τα χρόνια του μνημονίου, θα είναι η μόνη που θα μπορέσει να δώσει όχι μόνο ώθηση, αλλά και κατευθύνσεις ώστε να μπορέσει να εκφράσει αυτόν τον κόσμο που προς το παρόν δεν μπορεί να προσελκύσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.