Το παρκο της Αγιας Παρασκευης αναδεικνυεται

Τουλάχιστον δύο φορές εντός Οκτωβρίου κατέστη κέντρο δράσεων και εκδηλώσεων

Το ότι το Άλσος της Αγίας Παρασκευής είναι ο μεγαλύτερος πράσινος πνεύμονας εντός του αστικού ιστού της Κομοτηνής είναι γνωστό. Το ότι επίσης καθίσταται σημείο συνάντησης μικρότερων και μεγαλύτερων κατά τους ανοιξιάτικους και Καλοκαιρινούς μήνες επίσης δεδομένο και γνωστό.

Το ότι θα αρχίσει να αποκτά όμως ζωή και κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν και κατ’ επέκταση και οι «αντιστάσεις» των πολιτών στο κρύο, ήταν κάτι το θεμιτό και επιδιωκόμενο όχι όμως και δεδομένο έως και σήμερα.

Και αυτό διότι εξαιρουμένων ελαχίστως περιπτώσεων, στην πλειοψηφία τους όχι μάλιστα από δημόσιους φορείς, το πάρκο παρέμενε παντελώς αναξιοποίητο τους κρύους μήνες παρά το γεγονός ότι προσφέρεται για συλλογικές εκδηλώσεις και δράσεις, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία.

Ίσως γι’ αυτό χαρήκαμε πάρα πολύ το γεγονός ότι όχι μία αλλά τουλάχιστον δύο φορές εντός του Οκτωβρίου αυτό κατέστη κέντρο δράσεων και εκδηλώσεων. Την πρώτη με το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και το Street Food Festival, την δεύτερη με το πιο πρόσφατο παιδικό Φεστιβάλ της ΠΕ Ροδόπης μόλις το περασμένο διήμερο.

Δράσεις και εκδηλώσεις που έφεραν ζωντάνια και χαμόγελα στην γειτονιά του Άλσους που βρίσκει θέλουμε να πιστεύουμε και στις καρδιές των υπευθύνων την θέση που του αξίζει, αποδεικνυόμενο ως ο πλέον κατάλληλος χώρος για όλες τις εποχές.

Ακολουθεί άλλωστε σε λιγότερο των δύο μηνών και η Χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψει το «Μαγεμένο πάρκο» με εκδηλώσεις για τους μικρότερους κυρίως συμπολίτες μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον φωτεινό, και όχι μόνο, διάκοσμό του, ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι ανοιχτά και λειτουργούντα και τα δύο καφέ που βρίσκονται εντός του προς την εξυπηρέτηση του κοινού.

Όλα αυτά βεβαίως καταδεικνύουν τις δυνατότητες αλλά και τα όσα θα πρέπει να γίνουν ώστε το πάρκο να καταστεί «επισκέψιμο» αλλά και τόπος φιλοξενίας διοργανώσεων, μικρών αλλά και μεγαλύτερων, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς από τους αρμοδίους, ήτοι τον Δήμο Κομοτηνής, που μόνο προς όφελός τους θα λειτουργήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.