Το «μεγαλο ανθρωπιστικο κοστος»

Σε πόσους δηλαδή νεκρούς πολίτες, προσμετράται το μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος;

Παρακολουθήσαμε η αλήθεια είναι με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και βεβαίως τα όσα προέκυψαν από αυτήν σε επίπεδο συμπερασμάτων.

Και αν σε ό,τι αφορά το κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είμαστε οι ειδικοί να την κρίνουμε, πλην του γεγονότος ότι η απόφασή του να συναντηθεί μόνο με την Ισραηλινή πλευρά, θεωρούμε πως δείχνει ξεκάθαρα επιλογή «πλευράς» την ώρα που σε όλη αυτήν την μακραίωνη διαμάχη η χώρα επέλεγε πάντα την πλευρά της ειρήνης, του τερματισμού των εχθροπραξιών και της κατάπαυσης του πυρός, είμαστε σε θέση να κρίνουμε τα λεγόμενά του.

Και αναφερόμαστε φυσικά στο κύριο μήνυμά του, που αποτέλεσε άλλωστε τον κύριο τίτλο της πλειοψηφίας των σχετικών ρεπορτάζ που επακριβώς έχει ως εξής:

 «Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος[…]».

Με βασικό ερώτημα που απευθύνουμε πρωτίστως στους εαυτούς μας,  σε μια προσπάθεια κατανόησης των λεγομένων του, σε τι ή σε πόσους θανάτους αμάχων πολιτών, και όχι μόνο, λογίζεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το «μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος». Κι αυτό γιατί στη Μέση Ανατολή με βάση τα επίσημα νούμερα στην 18η ημέρα εχθροπραξιών μετράμε περισσότερους από 5000 νεκρούς στην Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους μάλιστα και γυναίκες και παιδιά.

Σε πόσους δηλαδή νεκρούς πολίτες, προσμετράται το μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος, ώστε μιας και μιλάμε για διπλωματία, ένας αρχηγός κράτους όπως αρκετοί εκ των όσων βρέθηκαν ήδη στην θέση του κ.Μητσοτάκη επισκεπτόμενοι την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, να θέσει ως βασικό πρόταγμα εν μέσω ενός πολέμου την κατάπαυση του πυρός και την προστασία των αμάχων;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.