Διαπολιτισμικα Νεα: Η εφημεριδα του Διαπολιτισμικου Σχολειου Ιασμου

Παρουσιάστηκε στη Γιορτή Τσίπουρου

«Διαπολιτισμικά Νέα» ονομάζεται η νέα εφημερίδα που εκδίδουν οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιάσμου, η οποία είχε παρουσία και τις δύο μέρες στην 4η Γιορτή Τσίπουρου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η εφημερίδα αποτελεί πρωτοβουλία του σχολείου, που δούλεψαν μαζί με τους υπευθύνους δασκάλους του κάθε τμήματος, διαλέγοντας ένα θέμα και στη συνέχεια αναπτύσσοντάς το, για να συμπεριληφθεί στην εφημερίδα.

Έτσι αυτή περιλαμβάνει αινίγματα, γρίφους, συνταγές, τίτλους βιβλίου για να διαβάσουν, ακόμα και μια συνέντευξη με τον νέο Δήμαρχο Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ.

Η ονομασία, που αναδεικνύει την ταυτότητα του σχολείου, ψηφίστηκε μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου από γονείς και μαθητές, θα εκδίδεται κάθε δίμηνο, ενώ στόχος όλων, δασκάλων, γονιών και μαθητών, είναι να συνεχίσουν να βελτιώνουν την εφημερίδα, να γίνει έγχρωμη, ίσως και με χορηγούς, αλλά και να την παγιώσουν ως κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, και να συνεχίσει να βγαίνει ακόμα και όταν τα παιδιά που είναι σήμερα στο σχολείο έχουν προχωρήσει στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Στο χώρο της Γιορτής βρισκόταν συνεχώς τόσο δάσκαλοι από το σχολείο, όσο και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξή τους στην προσπάθεια των παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.