Το «καρφι» του Γιωργου Πετριδη για την… προιστορια του Κυριακου Μητσοτακη

Το περίφημο «υπουργός των απολύσεων» μάλλον θα κυνηγάει για πολλά χρόνια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που τόσο από τη θητεία του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και από τις γενικότερες πολιτικές θέσεις του για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, «βλέπουν» στο ενδεχόμενο εκλογής του κ. Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού το τέλος οποιασδήποτε προοπτικής ενίσχυσης με προσωπικό των υπηρεσιών, που «χωλαίνουν» από τις εφαρμοζόμενες τα τελευταία χρόνια πολιτικές.
 
Ανάμεσα σε αυτούς και ο δήμαρχος Κομοτηνής, που μεταξύ σοβαρού και αστείου στην προχθεσινή συζήτηση για τις επικείμενες τακτικές προσλήψεις προσωπικού, δεν παρέλειψε να ρίξει ένα «καρφί» εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Νίκου Φακιρίδη, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε τις συζητούμενες προσλήψεις «σταγόνα στον ωκεανό», εξέφρασε τις προσωπικές του επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα μπορέσουν ακόμα και αυτές να υλοποιηθούν. «Για να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, θα έπρεπε το κράτος να λειτουργεί σε αυτά τα θέματα ανεξάρτητα από κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο κ. Φακιρίδης, σχολιάζοντας ότι «έτσι όπως εξελίσσεται η πολιτική ζωή της χώρας, είναι πολύ πιθανό αυτή η κυβέρνηση να μην είναι σε λίγους μήνες». «Συζητιέται το ενδεχόμενο εκλογών για παράδειγμα και από τις εκλογές δεν ξέρεις τι θα προκύψει», συμπλήρωσε. «Επομένως θα έπρεπε αυτή η κυβέρνηση, αν πραγματικά θέλει να γίνουν ακόμα κι αυτές οι προσλήψεις, με κάποιο τρόπο να τις εξασφαλίσει ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων», επισήμανε.
 
Παίρνοντας αφορμή από την παρατήρηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο κ. Πετρίδης έσπευσε, όχι μόνο να συνηγορήσει στο σκεπτικό, αλλά και να επαυξήσει σημειώνοντας με διάθεση αστεϊσμού ότι «αν γίνουν εκλογές και αν αλλάξει η κυβέρνηση, τότε είναι που θα ξεχάσουμε τις προσλήψεις, με βάση τουλάχιστον την προϊστορία…». «Εκεί θα τις ξεχάσουμε τις προσλήψεις», επανέλαβε χαριτολογώντας, για να δώσει ιδανική «πάσα» όμως στην επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής», κ. Ελένη Λαφτσή, για να τον παροτρύνει στο ίδιο πνεύμα «να παρακαλάτε να μείνει αυτή η κυβέρνηση».
 
Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η χιουμοριστική μεν, αλλά με υποσημαινόμενα, μικρή ανάπαυλα στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.