«Θαυμα» επι του ποδηλατοδρομου

Έχουμε σχολιάσει πολλές φορές πως τα social media, πέραν των όσων αρνητικών τους, έχουν πολλά θετικά, ειδικά για τους δημοσιογραφούντες καθότι προσφέρει τη δυνατότητα «αλίευσης» θεμάτων και ρεπορτάζ. Αν δε γίνεται και σωστή χρήση προσφέρεται και ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο καταγραφής, των απόψεων της κοινής γνώμης κ.ο.κ.
 
Ένα τέτοιο παράδειγμα είδαμε χθες στο προφίλ συμπολίτη μας ο οποίος «πανηγύρισε» το αυτονόητο βεβαίως για την πλειοψηφία τουλάχιστον, καθόλου αυτονόητο ωστόσο για τους ιθύνοντες.
 
O λόγος για το κλάδεμα των φυτών που βρίσκονταν παραπλεύρως του ποδηλατόδρομου και τα οποία στο εν λόγω σημείο που αποτυπώνεται στη φωτογραφία, εδώ και τρία χρόνια, απουσία  οποιασδήποτε παρέμβασης μεγάλωναν με αποτέλεσμα μάλιστα να «κλείνουν» τη μία λωρίδα του ποδηλατόδρομου.
 
Ως «θαύμα» αντιμετώπισαν το κλάδεμα των φυτών αυτών και την απελευθέρωση και της δεύτερης λωρίδας του ποδηλατόδρομου οι συμπολίτες μας χρήστες του, που προφανώς διαθέτουν και χιούμορ. Πώς άλλως βέβαια να αντιμετωπίσει κανείς τη «δράση» μετά από χρόνια «αδράνειας» ακόμα και σε τέτοια, μικρά ίσως για κάποιους, ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας μας ως πολίτες.
 
Ιδιαίτερα ευχάριστα και τα υπόλοιπα σχόλια των χρηστών του fb στην εν λόγω φωτογραφία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αυτό που αναφέρει πως τα χόρτα κουρεύτηκαν γιατί εμπόδιζαν τα οχήματα που πάρκαραν παρανόμως πάνω στον ποδηλατόδρομο.  Ευφάνταστο μεν, ρεαλιστικότατο δε από την άλλη, αν σκεφτεί κανείς το χάος που κυριαρχεί καθημερινά στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.
 
Να χαιρετίσουμε θετικότατα βέβαια την κίνηση των αρμοδίων, στη βάση του «κάλλιο αργά παρά ποτέ», με την ευχή να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις γιατί είναι και πολλά τα ανοιχτά μέτωπα. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.