Θα βρεθει επιτελους λυση με το Παλιο Δικαστικο Μεγαρο;

Απαρατήρητα

Η υποβολή αιτήματος από το Δήμο Κομοτηνής προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την παραχώρηση προς το Δήμο Κομοτηνής Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στην Κομοτηνή, μια κίνηση που αναμενόταν εδώ και χρόνια.

Το θέμα του Μεγάρου, το οποίο απαξιώνεται συνεχώς έχει απασχολήσει επανειλημμένα τόσο τον Δήμο, όσο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, που έχουν στο παρελθόν πολλές φορές κάνει παρεμβάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την διάσωσή του.

Όμως παρά το γεγονός ότι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν μιλήσει για αξιοποίησή του, δυστυχώς σήμερα, πάνω από 15 χρόνια μετά την μετακίνηση των υπηρεσιών στο διπλανό νέο Δικαστικό Μέγαρο, αυτό παραμένει αναξιοποίητο.

Επιπλέον υπάρχουν και εκκρεμότητες όσο αφορά μια παλιότερη μελέτη για το κτίριο, την οποία την θυμόμαστε εδώ και χρόνια την ίδια εποχή, κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος της ΠΑΜΘ, μιας και παρόλο που εκκίνησε από το Υπουργείο, είναι εγγεγραμμένη στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρεια.

Η μελέτη αυτή φέρεται να έχει κολλήσει σε δικαστικές διαμάχες, την έκβαση των οποίων δεν γνωρίζουμε, όμως είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται διευθέτηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πάντως παρόλα τα προσκόμματα, είναι καλό να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα, γιατί γνωρίζοντας πόσο αργούν αυτά τα ζητήματα να προχωρήσουν, θα πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα, για να δούμε φως σε καμιά δεκαριά χρόνια.

Αφήστε που στο μεσοδιάστημα, όποια και αν είναι η πρόθεση του Δήμου για το κτίριο, μπορεί να αλλάξει δυο τρείς φορές, όπως έγινε, να θυμίσουμε, με την Τσανάκλειο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.