Συνυπαρξη ανθρωπου και αδεσποτων με αφορμη τους ποδηλατες

Συχνή εικόνα αποτελεί  η ύπαρξη και περιφορά μεμονωμένων ή και σε αγέλη σκύλων σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα αδέσποτα, τα οποία μπορεί να κατέληξαν στους δρόμους για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων η εγκατάλειψη από τους ιδιοκτήτες τους , δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα ως επί το πλείστον στους κατοίκους.
 
Ωστόσο, δεν λείπουν και τα περιστατικά όπου ορισμένα αδέσποτα κατευθύνονται με ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους, προκαλώντας έτσι αναστάτωση και ενδεχομένως πανικό αν όχι ακόμη και τραυματισμούς. Αν αναλογιστεί δε κανείς την προσφορότητα της Κομοτηνής για τη χρήση ποδηλάτου στις μετακινήσεις και τον ενθουσιασμό που δείχνουν οι τετράποδοι αδέσποτοι στο μέσο μεταφοράς τότε η πιθανολόγηση της παραπάνω διαπίστωσης αυξάνει.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο έθιγε ένα περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα στην περιοχή Εγνατίας και Αχαιών κοντά στον πλάτανο. Συγκεκριμένα, μια αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε διερχόμενη οδηγό ποδηλάτου. Η εν λόγω κυρία ανέφερε το συμβάν στην εφημερίδα μας τονίζοντας παράλληλα τη βραδυπορία που επέδειξε ο δήμος στην καταγγελία της.
 
Είναι γεγονός ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η στιγμή να βρεθούν ευήκοα ώτα και να ληφθούν από τους αρμόδιους οι κατάλληλες αποφάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στη ρύθμιση του ζητήματος. Φυσικά, οι αποφάσεις αυτές πρέπει να προσανατολίζονται αφενός στη διευκόλυνση των ανθρώπων χωρίς να αγνοούν ότι και οι τετράποδοι φίλοι αποτελούν έμβυα όντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στην ζωή, όπου κι αν απαντάται αυτή. Τ.Ο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.