Συνεχιζεται η αναμονη για την θεσμοθετηση των Ελευθεριων του Ιασμου

Δεν φαίνεται να προλαβαίνει την φετινή επέτειο της 6ης Οκτωβρίου η θεσμοθέτηση των Ελευθερίων του Ιάσμου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν, μιας και ενώ έγιναν οι κατάλληλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν κατάφεραν οι φορείς να πιέσουν ώστε να ολοκληρωθεί η τυπική υπογραφή ΦΕΚ για την καθιέρωσή τους.

Αυτό τόνισε ο κ. Μουμίν όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα, θυμίζοντας πως ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων είχε καταθέσει πρόταση για καθιέρωση των ελευθερίων του Ιάσμου τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πρόταση που έγινε ασμένως αποδεκτή από τον Δήμαρχο Ιάσμου που εκκίνησε τις αναγκαίες διαδικασίες, εισάγοντας το θέμα τον Μάρτιο του 2022 στο δημοτικό συμβούλιο, που υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση. Το σχετικό αίτημα έτσι εστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για την καθιέρωση της ημέρας τοπικής αργίας. 

Όμως παρά τα δημοσιεύματα που το παρουσιάζουν ως τετελεσμένο γεγονός, αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΓΓ κ. Σταυριανουδάκη, και θα πραγματοποιούσαμε κοινή επίσκεψη με τον Σεβασμιώτατο στο Υπουργείο» ανέφερε, πλην όμως η έλευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστίν, όσο και των φεστιβάλ αυτό δεν κατέστη εφικτό, και πιθανολογεί πως μάλλον δεν θα προλάβουν την επέτειο.

Δεν παρέλειψε πάντως να επιτεθεί σε ένα από τους αγαπημένους του «στόχους» τον κ. Ηλία Μπούκα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και της Τοπικής Κοινότητας, αναφέροντας πως δεν έχει σχέση, παρά τα όσα έχουν γραφεί, με αυτή την πρόταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.