Στους «Ανταρτες» του ΣΥΡΙΖΑ ο Οζγκιουρ Φερχατ

Ψήφισε λευκό στην ψηφοφορία για το νέο Προεδρείο του Κόμματος

Ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν λευκό στις επιλογές του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, φέρεται να είναι ο βουλευτής Ροδόπης κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, που μαζί με τον έτερο μουσουλμάνο βουλευτή του κόμματος, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, φαίνεται πως θα βρίσκονται, τουλάχιστον σε αυτό το αρχικό στάδιο, απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας.

Η ψηφοφορία για την έγκριση του νέου Προεδρείου του κόμματος στη Βουλή έγινε την Πέμπτη, και ενώ η ομιλία του νέου προέδρου ήταν κατά το δυνατό ενωτική, φαίνεται πως οι πράξεις, τουλάχιστον για 16 βουλευτές, λένε άλλα, για αυτό και φαίνεται να δημιουργείται εσωκομματική αντιπολίτευση, ακόμα και από προεδρικούς.

Οι επιλογές του νέου προέδρου ήταν να παραμείνει ο Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος ΚΟ, και επιλέχθηκαν η Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας ΚΟ, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Δραμινός Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Νίκος Παππάς κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Γιώργος Τσίπρας Διευθυντής ΚΟ, και η επιλογή που φαίνεται ότι προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, ο Παύλος Πολάκης ως συντονιστής Τομεαρχών που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια.

Οι λόγοι των αντιδράσεων φαίνεται να είναι πολυπαραγοντικοί, αλλά να θυμίσουμε πως κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης, αντεπιτιθέμενος στην κ. Αχτσιόγλου κατά το «κρατίδιο»-gate, είχε δηλώσει «Εγώ δεν έχω βουλευτές στο πλευρό μου που να θεωρούν την μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική», που θεωρήθηκε ότι αναφέρθηκε στους δύο μειονοτικούς βουλευτές.

Δεν ξέρουμε πώς θα προχωρήσει η αντιπαράθεση αυτή, άλλωστε είναι πολλοί οι βουλευτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μαχαίρια να ακονίσουν. Θα πρέπει όμως λίγο να σκεφτούμε πως αλλάζουν άρδην οι καιροί: από προεδρικοί μέχρι κεραίας, να βρίσκονται στο κρύο της κομματικής αντιπολίτευσης. Με το σήριαλ στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πολλά επεισόδια ακόμα, θα δούμε τι ρόλους έχουν ακόμα να παίξουν οι βουλευτές της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.