Στον «αερα» η προκηρυξη για τις νεες διοικησεις στα δημοσια νοσοκομεια

Από 22 Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας, σε εφαρμογή του νέου νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους» που αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας, ανάμεσά της και η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης.

Ειδικά για την 4η ΥΠΕ η προκήρυξη αφορά σε συνολικά 19 θέσεις Διοικήσεων (Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών), ανάμεσά τους και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής για το οποίο προβλέπεται μόνο η θέση Διοικητή.

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Σύμφωνα με το Υπουργείου η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους είναι η Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ., ενώ αποτελεί μαζί με την προκήρυξη που είχε προηγηθεί την βάση για την πραγματοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων στον χώρο της δημόσιας υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.