Στο Blue City Multisport Event ο Γενικος Προξενος της Τουρκιας στην Κομοτηνη

Συμμετείχε στον αγώνα ολυμπιακού τριάθλου – εκδήλωση παρουσίασης τούρκικου παραδοσιακού πρωινού σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Στο Blue City Multisport Event και συγκεκριμένα στον αγώνα Ολυμπιακού τριάθλου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 29 Μαΐου, συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις διπλωματικές του υποχρεώσεις ο Πρόξενος έλαβε μέρος στο απαιτητικό τρίαθλο, το οποίο κατάφερε και να ολοκληρώσει επιτυχώς σε χρόνο σχεδόν δύο ωρών, έχοντας ποδηλατήσει 20χλμ, κολυμπώντας και τρέχοντας.

Όπως έγραψε ο ίδιος σε σχετική του ανάρτηση πρόκειται για την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα τριάθλου στην Καβάλα, ενώ έχουν προηγηθεί συμμετοχές του σε ημιμαραθωνίους όπως αυτός της Ξάνθης, αλλά και ο ιστορικός μαραθώνιος της Αθήνας.

Ο ίδιος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές, δηλώνοντας θετικός στην συμμετοχή του σε αντίστοιχες διοργανώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή, εφόσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν. Άλλωστε όπως εξήγησε είναι «πολύ ωραίο να απομακρύνεσαι για λίγο από το γραφείο και από το άγχος που δημιουργούν οι υποχρεώσεις, πολύ δε περισσότερο όταν οι ευκαιρίες αυτές ανακύπτουν σε μία τόσο όμορφη περιοχή».

Ο κ.Ομέρογλου ανακοίνωσε επίσης πως την προσεχή Κυριακή, 5 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρωινού, επί τη ευκαιρία της οποίας διοργανώνεται μια εκδήλωση παρουσίασης του παραδοσιακού τουρκικού στυλ πρωινού. Ξεκινώντας από το τσάι που αποτελεί σήμα κατατεθέν, με μοναδικά δείγματα αλλά και τρόπο σερβιρίσματος, σε ιδιαίτερα και μοναδικά σερβίτσια και συνεχίζοντας με παραδοσιακές γεύσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν το βούτυρο, το τυρί και φυσικά η φέτα. Άλλωστε πρωινό όπως εξήγησε είναι το σημαντικότερο και πιο υγιεινό γεύμα της ημέρας και το τουρκικό πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της τουρκικής κουζίνας.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε υγειονομικό κατάστημα της Κομοτηνής αλλά και της Ξάνθης, και θα είναι ανοιχτή προς όλους όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.