Στις 22 Απριλιου 2024 η Ολυμπιακη Φλογα στην Κομοτηνη

Έχει ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή λαμπαδηδρόμων

Στις 22 Απριλίου 2024 θα βρίσκεται η Ολυμπιακή Φλόγα των αγώνων του Παρισιού στην Κομοτηνή, ενώ ήδη έχει ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή λαμπαδηδρόμων.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης, πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ενώ την Φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για να την μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι  έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Στην περιοχή μας η φλόγα θα βρίσκεται στις 22 Απριλίου, κάνοντας τη διαδρομή Θεσσαλονίκη, Αρχαίοι Φίλιπποι, Καβάλα, Ξάνθη , Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, για να φύγει την επόμενη μέρα για την Ελευθερούπολη και να συνεχίσει προς την Κεντρική Μακεδονία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας για υποβολή από το κοινό αίτησης για συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ, hoc.gr. H τελική επιλογή για τους Λαμπαδηδρόμους θα γίνει μετά από κλήρωση που θα είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.