Στην Κομοτηνη ο Αρχιεπισκοπος Αμερικης Ελπιδοφορος

Αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή μας στις 2 Μαρτίου με την αφορμή την υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας με το ΔΠΘ

Στην Κομοτηνή αναμένεται να βρεθεί στις αρχές του προσεχούς Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος, ως καλεσμένος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης κατά τον χαιρετισμό τους στην πρόσφατη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνικής Παιδείας και το Γραφείο Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο Σεβασμιώτατος αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή μας στις 2 Μαρτίου με την αφορμή την υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ενώ αναμένεται να αναγορευτεί και σε Επίτιμο Διδάκτορα.

Το πρώτο βασικό βήμα της συνεργασίας αυτής, ήτοι τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για την διδασκαλία της ελληνικής ως Γλώσσα Πολιτισμικής Κληρονομίας παρουσιάστηκε κατά την διάρκειας διαδικτυακής ημερίδας, αφιερωμένης στους Τρεις Ιεράρχες.

Τα αναλυτικά προγράμματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, παρουσία του

Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Χειρουργικής Αλεξάνδρου Χ. Πολυχρονίδη, παρουσία επίσης ως ομιλητών των κ.κ. Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, Ομότιμου Καθηγητή του ΕΚΠΑ και

Επίτιμου Διδάκτορα του Δ.Π.Θ, Μανόλη Βαρβούνη, Κοσμήτορα της Σχολής

Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. Νικολάου Αλεξίου, Διευθυντή του project “Διασπορά και Γλώσσα» και της Ζωής Γαβριηλίδου, Αντιπρυτάνεως του. ΔΠΘ και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την συγγραφή των αναλυτικών προγραμμάτων. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.