Στην Καβαλα ο 8ος διεθνης διαγωνισμος ελαιολαδου ATHENA IOOC

Το διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2023

Στην Καβάλα θα διεξαχθεί ο φετινός 8ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHENA IOOC) το διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2023, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού η Καβάλα επιλέχθηκε γιατί «η καλλιέργεια της ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας είναι σαν να υπήρχε από πάντα».

Κάνοντας μία ιστορική αναφορά από τις αναφορές στην Οδύσσεια που καταμαρτυρούν σαφώς την καλλιέργεια της ελιάς από τα ομηρικά έτη φτάνοντας έως και σήμερα που όπως αναφέρουν ο ελαιώνας της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας, αριθμεί δύο εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 30.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, σε τρεις περιοχές αυτές του Δήμου Παγγαίου, του Δήμου Θάσου και) των Δήμων Νέστου και Καβάλας.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από έμπειρους γευσιγνώστες-δοκιμαστές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, γνώστες της παγκόσμιας αγοράς, ενώ στην φετινή διοργάνωση έχουν προσκληθεί κριτές από χώρες όλων των ηπείρων, όπως Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Τυνησία και Χιλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.