Στη δικαιοσυνη κατοικος του Απαλου, που κακοποιουσε αδεσποτα με ξυλο με καρφια

Μία ακόμα υπόθεση βάναυσης κακοποίησης ζώων, η οποία έλαβε χώρα στον γειτονικό Έβρο, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, χάρη στην ευαισθητοποίηση συμπολιτών μας. Το περιστατικό, με πρωταγωνιστή κάτοικο του Απαλού Αλεξανδρούπολης και με θύματα αδέσποτα σκυλιά, έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή. Ο ασυνείδητος άνδρας άρχισε να κακοποιεί τα άμοιρα ζώα με τη χρήση ξύλου, το οποίο έφερε καρφιά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να δεχτεί επώνυμη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
 
Το περιστατικό καταδικάστηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης, το οποίο κάλεσε τους φιλόζωους της περιοχής να ενισχύσουν τον αγώνα ενάντια στην κακοποίηση ζώων στην περιοχή, ένα φαινόμενο που, όπως σημειώνεται, παίρνει δραματικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.
 
Σημειώνεται ότι για την κακοποίηση και τον βασανισμό ζώων μπορεί να επιβληθούν ποινικές και χρηματικές ποινές στους υπαιτίους, που κατά περίπτωση ανέρχονται μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση και από 3.000 έως 15.000 ευρώ χρηματική ποινή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.