Στα υψη το πετρελαιο κινησης

Ξεπέρασε το «φράγμα» των δύο ευρώ

Το γράφαμε μία εβδομάδα σχεδόν πριν με αφορμή τις δηλώσεις και του προέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων ν.Ροδόπης Χρήστου Ταπατζά, ότι το πετρέλαιο κίνησης όχι απλά θα ξεπεράσει την τιμή της βενζίνης αλλά θα ξεπεράσει και το «φράγμα» των δύο ευρώ.

Το επιβεβαίωσε το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων, το δελτίο του οποίου την περασμένη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου έδειξε υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης έναντι της βενζίνης σε 41 εκ των συνολικά 52 νομών την μέση τιμή των οποίων εμπεριείχε.

Μία ημέρα πριν το Σάββατο ήταν η πρώτη ημέρα που η τιμή του πετρελαίου κίνησης σκαρφάλωσε πάνω από τα 2 ευρώ, φθάνοντας τα 2,017/λίτρο, όταν η τιμή της αμόλυβδης έφθανε στα 2,008 ευρώ/λίτρο, ενώ το «ράλι» των τιμών συνεχίζεται με την Κυριακή, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την κατάργηση της κρατικής επιδότησης των 0,15 ευρώ στην αντλία, να φτάνει τα 2,024 ευρώ το λίτρο έναντι του 2,010 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη.

Η Ροδόπη δεν αποτέλεσε εξαίρεση, παρουσιάζοντας μάλιστα υψηλότερη της μέσης τιμή στο πετρέλαιο κίνησης που άγγιξε τα 2,035 ευρώ το λίτρο.

Μια εξέλιξη που έρχεται να επιβαρύνει έτι περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό όσων κινούνται με πετρέλαιο κίνησης, αλλά το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών, καθώς  προκαλεί ντόμινο ανατιμήσεων σε μια σειρά προϊόντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.