Σχεδιο της ΠΑΜ-Θ για την στελεχωση των νοσοκομειων στην γεωγραφικη της εκταση

Για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης

Διαβάσαμε στο συνάδελφο μέσο, την εφημερίδα «Εμπρός» που εδρεύει στην γειτονική Ξάνθη, τα όσα προέκυψαν από την συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη με τους προέδρους των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της ΑΜΘ παρουσία και του  θεματικού αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Οικογενειακής Πολιτικής Γιώργου Δαλακούρα.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η πολλαπλώς προβληματική κατάσταση της δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση και των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Περιφέρειας, μηδενός εξαιρουμένου, με πρώτο και κύριο εξ’ αυτών την τεράστια υποστελέχωση.

Μια υποστελέχωση που μαστίζει συνολικά το ΕΣΥ πολύ δε περισσότερο την ελληνική περιφέρεια και δη την ακριτική και νησιωτική Ελλάδα.

Μια πραγματικότητα δε που η Πολιτεία είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα και σε αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση να μπαίνει και εδώ μπροστά.

Και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η είδηση που προέκυψε από την συνάντηση δια στόματος του αντιπεριφερειάρχη Υγεία ο οποίος ανέφερε πως βρίσκονται σε συνεργασία με τον αντίστοιχο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου καθώς έχει βρεθεί ένας τρόπος μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγίου να χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς, παράδειγμα που η ΠΑΜ-Θ προσπαθεί να αντιγράψει για να προσελκύσει γιατρούς στα δικά της νοσοκομεία.

Πολλαπλώς ωφελιμότερο από την «ιδέα» του Υπουργείου Υγείας για την έγκριση και της ιδιώτευσης στους γιατρούς του ΕΣΥ που τα τελευταία 24ωρα «διαφημίζει» ο Άδωνις Γεωργιάδης ως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ την τελευταία 40ετία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.