Πρωτογνωρο σκοταδι

Αξιοθέατα όπως ο πύργους του Άιφελ θα κατεβάζουν διακόπτες το βράδυ

Ζούμε ομολογουμένως σε πρωτόγνωρες εποχές, για ακόμα μια φορά δηλαδή, καθότι από την οικονομική κρίση, περάσαμε στην κοινωνική, την υγειονομική και τώρα στην ενεργειακή η οποία από το σύνολο των προαναφερθέντων είναι και η πιο απρόβλεπτη.

Και η κρίση τίποτα το πρωτόγνωρο ως έννοια δεν μας φέρνει τα αποτελέσματα αυτής, τουλάχιστον σε κάποιες των περιπτώσεων δεν θα τα είχαμε φανταστεί πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μνημεία και υποδομές που για κάποιες χώρες αποτελούν σημεία κατατεθέν και ενίσχυσης του τουριστικού τους προϊόντος και κατ’ επέκταση «μπάτζετ».

Μας έκανε εντύπωση ομολογουμένως η απόφαση του Δημάρχου του Παρισίου για το κλείσιμο των διακοπτών μετά τις 10 το βράδυ, αρχής γενομένης από τις 23 Σεπτεμβρίου, ένεκα ενεργειακής κρίσης, στο Δημαρχείο, τα δημοτικά μουσεία, τα λοιπά δημαρχία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας αλλά και …του Πύργου του Αιφελ. Αν και στην περίπτωση του πύργου του Άιφελ ο διακόπτης θα κλείνει με την αποχώρηση και του τελευταίου επισκέπτη περί τις 11.45 πριν τα μεσάνυχτα.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του σχεδίου περικοπών της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης κατά 10%.

Και αν εμείς στην Κομοτηνή ή ευρύτερα στην ελληνική περιφέρεια όσο να πεις λίγο πιο συνηθισμένη είμαστε, βάσει των αναγνωστών, σε μη φωτισμένους δρόμους και δημόσια κτίρια, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε την «πόλη του Φωτός» και δη το δημοφιλέστερο αξιοθέατό της, τον πύργο του Άιφελ βυθισμένα στο σκοτάδι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.