Που ειναι οι αυτοδιοικητικοι;

Απαρατήρητα

Την απογοήτευσή του για την μικρή προσέλευση αυτοδιοικητικών, τόσο στελεχών όσο και υποψηφίων, στην εκδήλωση ενημέρωσης για τον Κλεισθένη Ι, μέσα από τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά τη διάρκεια της έναρξης της την Παρασκευή.
 
Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως ακόμα και αυτοδιοικητικοί με μεγάλη πείρα, μπορούσαν να βρεθούν προ εκπλήξεως και στους προηγούμενους νόμους, πόσο μάλλον με αυτόν, ο οποίος δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, αλλά και το εκλογικό σύστημα.
 
Μεταφέροντας τη δική του εμπειρία, μιας και υπηρετεί τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για πάνω από 10 χρόνια, σημείωσε πως ενημερωτικές εκδηλώσεις σαν και αυτές δεν είναι μόνο χρήσιμες, αλλά απαραίτητες ώστε να σχηματίσουν άποψη για το νέο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να νομίζουν ότι γνωρίζουν, αλλά ουσιαστικά γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό.
 
Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ έχει δίκιο, μιας και σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η γνώση είναι δύναμη. Από την άλλη όμως, οι υποψήφιοι είναι πολλοί, ο νόμος αλλάζει συνέχεια,  και πολλοί μπορούν να κοιτούν μόνο τις επερχόμενες εκλογές, και θα διαχειριστούν την όλη κατάσταση αφού εκλεγούν.
 
Και για του λόγου το αληθές, ρωτήστε σημερινούς συμβούλους στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, για τις λεπτομέρειες και τις παγίδες του Καλλικράτη, του προηγούμενου νόμου που ισχύει από το 2010, και δείτε τι θα συμβεί. Άλλωστε σε αυτή τη χώρα οι νόμοι αλλάζουν τόσο συχνά, που δεν τους μαθαίνεις, τους βιώνεις. Ενίοτε και στο πετσί σου. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.