Περιουσιων το αναγνωσμα

Μετά τη γνωστοποίηση της ομιλίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σήμερα στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική», που διοργάνωσε, στην Αθήνα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), και το ακόλουθο σχετικό απόσπασμα:
 
«αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πως θα αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και τα ακίνητα των συνεταιρισμών, των αγροτικών επιχειρήσεων και των μεμονωμένων αγροτών που βρίσκονται εγκλωβισμένες στη διαδικασία της εκκαθάρισης από την πρώην ΑΤΕ, λόγω της σύνδεσής τους με οφειλές που σήμερα ξεπερνούν τα 3,5 δις ευρώ και στο σύνολό τους είναι ληξιπρόθεσμες.
Η αξιοποίηση των παραγωγικών μονάδων τους είναι ένα σοβαρό θέμα που μας απασχολεί. Δεν θα αφήσουμε να ξεπουληθεί και να απαξιωθεί μια περιουσία απαραίτητη για τον αγροτικό χώρο. Το Υπουργείο μας αυτή την περίοδο επεξεργάζεται συγκεκριμένη πρόταση – λύση με την οποία η υποθηκευμένη περιουσία  του αγροτικού χώρου θα συνεχίσει να υπηρετεί την αγροτική δραστηριότητα»
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση, η οποία όμως μάλλον δεν έχει, για μια ακόμη φορά και όπως φαίνεται, κάποια θετική επενέργεια στη Ροδόπη. Αφού η διάσημη ΕΑΣ Ροδόπης από το 2014 ετέθη σε καθεστώς εκκαθάρισης, και οι υποδομές της σπορελαιουργείο, εκκοκιστήριο, σιλό κ.ά. υπενοικιάστηκαν. Εκτός αν και πάλι η τέτοιου είδους «αξιοποίηση» εκλαμβάνεται στις ημέρες μας ως μοντέλο, αν κι εκεί που όλα θα ρήμαζαν κι αυτό καλό είναι… Αρκεί βέβαια οι όροι των προκηρύξεων εκμίσθωσης να είναι διαφανείς και σαφείς!!!Ν.Β.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.