Περι του πειθαρχικου ελεγχου στο προσωπο του δημαρχου Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Ντόρος πολύς σηκώθηκε και κουτσομπολιά (και μόνο τέτοια) πολλά ακούστηκαν από το βράδυ της Πέμπτης για το πρόσωπο του δημάρχου Κομοτηνής σχετικά με μια ανάρτηση στη νεοφανή σελίδα του facebook, η οποία ανήκει στην αυτοαποκαλούμενη «Ανεξάρτητη Κίνηση “Δημότες Κομοτηνής στην Αντιπολίτευση”».
 
Η ανάρτηση ανέφερε πως έπειτα από καταγγελία δημότη της Κομοτηνής ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης αφού ελέγχθηκε παραπέμπεται σε έλεγχο, θεωρώντας μάλιστα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο πειθαρχικής ποινής. Η ανάρτηση συνεχίζει σημειώνοντας πως είναι ίσως η μοναδική φορά που δήμαρχος της Κομοτηνής ελέγχεται έπειτα από αίτημα πολίτη, στρέφοντας τα βέλη της και προς τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που ο συντάκτης φαίνεται να θεωρεί πως στην ουσία λειτουργούν ως βοηθητικά στηρίγματα της διοίκησης όχι για να ελέγχουν αλλά για να υποκρύπτουν τυχόν παραπτώματα του εκάστοτε δημάρχου αφήνοντας τους δημότες και ψηφοφόρους τους στο σκοτάδι. Και καταλήγει πως μόνο μόνοι οι πολίτες μπορούν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους ελέγχοντας όπως ο νόμος ορίζει αυτούς που ψηφίζουν.
 
Πάντως πληροφορίες θέλουν τον έλεγχο αυτό να αφορά την περίπτωση της παραχώρησης του παλιού δημοτικού Ιατρείου του Ηφαίστου που κατόπιν αίτησης παραχωρήθηκε στην Κίνηση Πολιτών Ηφαίστου «Η Ειρήνη»,  προκειμένου να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη με χώρους Η/Υ και να αφορά «το πρωθύστερο» της μετατροπής, γιατί φέρεται ότι οι εργασίες από το Σύλλογο να ξεκίνησαν λίγο πριν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση για την παραχώρηση του χώρου.
 
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και όντως πρόκειται για το εν λόγω θέμα και τη συγκεκριμένη «παράβαση», θα πρέπει να επισημάνουμε πως μάλλον θα πρόκειται για μια υπόθεση «τραβηγμένη από μαλλιά», αφού κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για μια περίπτωση που αγνοεί την ουσία,  η οποία παραμένει πάντοτε ζητούμενο της πολιτικής, και βασίζεται στο γράμμα μόνο του νόμου.
 
Όπως και να έχει, θα υπάρξουν εξελίξεις… Τ.Ο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.