Περι των υπαιθριων παρτι

Το επεσήμανε στην προχθεσινή μας συνέντευξη με την αφορμή της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την εστίαση ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης, ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε πάρκα και λοιπούς δημόσιους χώρους.

Ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε από την πρώτη καραντίνα όπου η εστίαση λειτουργούσε με ωράριο και στην ουσία «αντικαταστάθηκε» από πάρκα, πλατείες κ.α. όπου συγκεντρώνονταν οι νεότεροι μετά το κλείσιμο καφέ και μπαρ, σε αυτοσχέδια πάρτι και σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και πολυπληθή.

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποίος κατά την χθεσινή ανακοίνωση των όσων τίθενται σε ισχύ από σήμερα, υπογράμμισε ότι στις απαγορεύσεις βρίσκεται αυτή της απαγόρευσης πάρτι σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Εν μέρει ικανοποιητικό ως προς το γεγονός ότι υπήρξε η σκέψη, μένει τώρα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ενεργήσουν και προς αυτήν την κατεύθυνση, γεγονός το οποίο επίσης υπογραμμίστηκε από τον κ. Θυμικιώτη.

Οψόμεθα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.