Ωρα για (κανονικο) debate

Απαρατήρητα

Τι και αν πριν την αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής επικράτησε ο πολυδιαφημιζόμενος και από τα χείλη των ιδίων «πολιτικός πολιτισμός» μεταξύ των «διεκδικητών» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, αυτή φαίνεται πως εξανεμίστηκε μετά το κλείσιμο της πρώτης  κάλπης.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι τόνοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανεβαίνουν, τόσο από τους δύο «προκριθέντες» στον δεύτερο γύρο, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου, όσο και από όσους έμειναν εκτός, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος στην δήλωση υποστήριξής του Νίκου Ανδρουλάκη που εξέδωσε άφησε αιχμές.

Εν μέσω πάντως των υψηλότερων αυτών τόνων ακούσαμε από τα χείλη αμφότερων, ως τηλεθεατές γιατί αμφότερες οι δηλώσεις έγιναν σε τηλεοπτικές εκπομπές, περισσότερες προτάσεις επί του σχεδίου τους για την επόμενη ημέρα απ’ ό,τι σε όλη την προηγούμενη προεκλογική περίοδο του ενάμιση περίπου μηνός.

Η απουσία πολιτικού σχεδιασμού γεγονός στο οποίο συγκλίνουν το σύνολο των σχολιαστών και των αναλυτών επί της εκλογικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ. Με αποκορύφωμα αυτής της απουσίας το πρώτο τηλεοπτικό debate που εξαιρουμένων κάποιων ψηγμάτων σχεδίου που παρουσίασε ο κ. Γερουλάνος, ουδείς άλλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πολιτικές και σχέδια.

Υπό την έννοια αυτή ωστόσο και υπό το κλίμα αυτό που φαίνεται ότι περισσότερα συνεισφέρει στον διάλογο και κυρίως στις απαντήσεις που αναζητούν οι ψηφοφόροι, ένα debate μεταξύ των υποψηφίων θα είχε στην προκειμένη πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αρκεί και η διαδικασία να επιτρέπει όντως, κυρίως χρονικά, την ανάπτυξη σχεδίων και προτάσεων από πλευράς του κάθε υποψηφίου και σε κάθε περίπτωση τον μεταξύ τους διάλογο.

Η πρόταση από πλευράς της δημόσιας τηλεόρασης υπάρχει και σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων, υπάρχει και η διάθεση. Μένει να δούμε το αν θα γίνει και με ποιον τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.