Οι «μικροι» διασωστες του 2ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης

Συμμετέχουν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών συμμετέχει το 2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και συγκεκριμένα η ομάδα των προνηπίων.

Τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός έχει θέμα τη «Μεσόγειο θάλασσα Πηγή Ζωής και Πολιτισμού». Πρόκειται στην ουσία για ένα αφιέρωμα πολιτισμού και μελέτης της θάλασσας που μας περιβάλει με σκοπό η μαθητική κοινότητα να καταστεί ο θεματοφύλακας της ποιότητας της Μεσογείου.

Αυτό ακριβώς αποφάσισαν να κάνουν οι «μικροί διασώστες» η ομάδα δηλαδή του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής οι οποίοι υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, Χατζοπούλου Χρ., Ματζινού Ματ., Χαρμανίδου Αν., Ανέστη Αργ., Κακαζάνη Β. και Κατακιουλάχη Βιρ., δημιούργησαν τρεις πίστες μέσα από τις οποίες μας ξεναγούν στην Μεσόγειο θάλασσα, αναγνωρίζοντας επίσης τα προβλήματά της αλλά και προτείνοντας λύσεις.

Στην ουσία οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου της πόλης μας κλήθηκαν να δημιουργήσουν τον δικό τους πρώτο αλγόριθμο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Δημιούργησαν μικρές μακέτες που χαρακτηρίζονται από 1-2 λέξεις και τις τοποθέτησαν πάνω στις πίστες. Με αυτόν τον τρόπο, κλήθηκαν να απεικονίσουν με τρισδιά-στατο τρόπο ότι θεωρούν περισσότερο απειλητικό και επικίνδυνο για τη Μεσόγειο από τις ανθρώπινες ενέργειες και ότι θεωρούν πιο σημαντικό και ευχάριστο για την σωτηρία της ζωοδότριας θάλασσάς μας.

Το ταξίδι αυτό καταγράφηκε και σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού, ενώ θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του δεύτερου φεστιβάλ Προσχολικής Εκπαίδευσης του STEM Education  που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 24 Μαΐου στη Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.