Ο τουρκικος τυπος με αφορμη τα συνθηματα που γραφτηκαν στο Γενι Τζαμι της Κομοτηνης

«Ένα τζαμί στην περιοχή της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα έχει υποστεί επίθεση από βανδάλους», αναφέρεται σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας dailysabah.com.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Γενί Τζαμί στην Κομοτηνή δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή το βράδυ, όταν άγνωστοι έγραψαν στις εξωτερικές πόρτες του κτιρίου τις λέξεις «Έξω οι Τούρκοι».
 
Σημειωτέον ότι από πλευράς ελληνικής αστυνομίας δεν υπήρξε για το περιστατικό κανένα σχόλιο. 

Ακολούθως η εφημερίδα συγκεφαλαιώνει τα περί βανδαλισμών στη Θράκη, κλείνοντας το άρθρο ως εξής:

«Σύμφωνα με την ομάδα «Islamophobia Watch», στην Ελλάδα υπάρχει μια αύξηση των επιθέσεων κατά των μουσουλμάνων και των Εβραίων κατά τα τελευταία χρόνια, η οποία συνέπεσε με την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο το 2012.
 
Τον Απρίλιο, μια πυρκαγιά σε τζαμί Κομοτηνής προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην είσοδο και την οροφή. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μέλη της οργάνωσης αυτής ήταν ύποπτα για τον εμπρησμό.
 
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, πάλι» άγνωστοι» τοποθέτησαν το κομμένο κεφάλι ενός γουρουνιού έξω από ένα κέντρο ισλαμικών σπουδών στην Αθήνα και έγραψαν αντι-μουσουλμανικά συνθήματα στο κτίριο.
 
Η Δυτική Θράκη έχει μια σημαντική μουσουλμανική κοινότητα. Ήταν ένα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προτού τεθεί υπό βουλγαρική και στην συνέχεια ελληνική κατοχή με τους Βαλκανικούς πολέμους στις αρχές του 20ου αιώνα, καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.