Ο Σταματης Κουρουδης με αφορμη την «μεταγραφη» Ιλχαν Αχμετ

«Αν ο κόσμος δεν ψήφιζε αυτούς που ψηφίζει, τα κόμματα δεν θα κατέβαζαν τους διάφορους ποδοσφαιριστές και τηλεπερσόνες»

Η «μεταπήδηση» του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ από το «Ποτάμι» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, προκάλεσε πλειάδα σχολίων σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
 
Σε τοπικό επίπεδο, πέραν των σχολίων που αφορούσαν στον αριθμό των πολιτικών φορέων κάτω από την στέγη των οποίων ο ίδιος έχει βρεθεί από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας, στα οποία απάντησε δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» στην πρόσφατη συνέντευξή του, τα σχόλια που σημειώθηκαν σε προφορικό και γραπτό επίπεδο, στα social media, κατά κύριο λόγο, αφορούσαν και στο πρόσωπο του έτερου διεκδικητή της θέσης του υποψηφίου βουλευτή στα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού» που εν τέλει αποσύρθηκε, αυτό του κ. Σταμάτη Κουρούδη.
 
Ο κ. Κουρούδης σε ανάρτησή του στο facebook δίνει τη δική του απάντηση στα όσα ακολούθησαν, αφήνοντας σαφής αιχμές τόσο για τον κ. Ιλχάν Αχμέτ και τις επιλογές του «Ποταμιού» όσο και για τις ευθύνες του εκλογικού σώματος, για το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό της χώρας. 

Η ανάρτηση του κ. Κουρούδη έχει ως εξής: 

Επειδή με αφορμή την «μεταγραφή» του Ιλχάν πολλές αναφορές έγιναν στο όνομά μου.
 
1. Ευτυχώς, το θέμα δεν με αγγίζει καθόλου, ξεπέρασα μάλλον 100% τις πικρίες των πρώτων ημερών.
2. Ο Ιλχάν είπε απλά πιο καθαρά (πιο κυνικά;) και επομένως πιο κατανοητά αυτό που πολλοί άλλοι βουλευτές λένε με τη στάση τους πιο καλυμμένα: «Παιδιά, για τη θέση εργασίας μου παλεύω, για τον μισθό μου αγωνίζομαι στα δύσκολα αυτά χρόνια».
3. Όταν τα κόμματα κάνουν επιλογές με βασικό κριτήριο αν ο υποψήφιος είναι τραγουδιστής, ηθοποιός με αναγνωρισιμότητα ή επειδή έχει παρκαρισμένα ψηφαλάκια, τότε παίρνουν και το ρίσκο ότι η βεντέτα τους θα μετακινηθεί με την πρώτη ευκαιρία σε μαγαζί στην παραλιακή.
4. Όταν τα κόμματα και οι πολιτικοί λένε, όσο πιο καθαρά μπορούν, «Εμείς Α.Ε. είμαστε και κάνουμε μόνο αυτό που θέλει ο πελάτης για να πάρουμε τη δουλειά», τότε οι πολίτες (οι «πελάτες» δηλαδή) έχουν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της κατάστασης. Αν ο κόσμος δεν ψήφιζε αυτούς που ψηφίζει, τα κόμματα δεν θα κατέβαζαν του διάφορους ποδοσφαιριστές και τηλεπερσόνες. (Ή, για να το κάνουμε πιο πολιτικό, αν ο κόσμος δεν κατέβαινε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα εναντίον του νόμου Γιαννίτση πχ., το ασφαλιστικό θα είχε λυθεί).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.