Ο εγγονος των καθηγητων Δημητριου και Μαριας Δελιβανη, που συμμετειχαν στην ιδρυση του ΔΠΘ, φοιτητης στη Νομικη Σχολη Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Στις αρχές Οκτωβρίου έγινε, όπως έγραφε ο «Παρατηρητής της Θράκης» στις 8.10.21, η δια ζώσης υποδοχή φοιτητών σε μερικές σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή και φάνηκε, όπως συνέχιζε ο αρθρογράφος ότι ειδικά φέτος λόγω της πανδημίας η φοιτητική κοινότητα της πόλης δεν αποτελεί μόνο οικονομική ή δημογραφική ένεση γι’ αυτήν, αλλά δίνει μια ζωτικότητα η οποία έλειψε ιδιαίτερα στην περίοδο των περιορισμών.

Τα πιο πάνω δεν είναι κάτι που διαπιστώνεται για πρώτη φορά. Το αναφέρουμε γιατί φέτος μεταξύ των νέων φοιτητών στην  πόλη μας είναι ο εγγονός του ζεύγους καθηγητών που συμμετείχαν εξ αρχής στην προσπάθεια ιδρύσεως Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Αυτοί είναι το ζεύγος Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη, Πρυτάνεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές των προσπαθειών των τοπικών παραγόντων για την ίδρυση Πανεπιστημίου.

Σήμερα ο εγγονός τους Δημήτρης έρχεται στην πόλη μας για να διδαχθεί τη νομική επιστήμη, που υπηρέτησε ο αείμνηστος παππούς του από το 1945 στο Α.Π.Θ. και να ζήσει στο Πανεπιστήμιο, στην  ίδρυση του οποίου συνέβαλε όπως αναγνωρίσθηκε στους εορτασμούς της 20ετίας του ΔΠΘ το 1995.

Η ζωή επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις!!!

*Ο Άρης Γ. Μανούδης είναι Κομοτηναίος οικονομολόγος, συγγραφέας βιβλίων τοπικής ιστορίας και διαχειριστής του οικογενειακού αρχείου Γεωργίου Μανούδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.