«Νοθεια» στο ελαιολαδο Μακρης

Σύμφωνα με καταγγελία του τοπικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού

Το ότι θα πούμε το «λάδι – λαδάκι» διαφαινόταν από καιρό δεδομένης της ακρίβειας αλλά και της «ελλειμματικής» λόγω και των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Το ότι θα γινόμασταν κοινωνοί «ακραίων» φαινομένων όπως η κλοπή λαδιού ή ακόμα και του καρπού, όπως διαβάσαμε προ ημερών που ανάγκασε παραγωγούς να τοποθετήσουν ακόμα και αντικλεπτικά συστήματα στα χωράφια τους, μάλλον δεν το φανταζόμασταν.

Όπως δεν φανταζόμασταν ότι θα βρισκόμασταν ενώπιον περιστατικών απάτης επίσης στο λάδι, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού της Μάκρης, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Έβρου εμφανίζονται επιτήδειοι πωλητές οι οποίοι προφασίζονται ότι διαθέτουν προς πώληση ελαιόλαδο προέλευσης Μάκρης σε πολύ χαμηλή τιμή, το οποίο όπως αποδεικνύεται είναι μείγμα άλλων προϊόντων.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να πουλήσουν λάδι σε πολύ χαμηλές τιμές, γεγονός που δεν είναι φαινόμενο φετινό, ωστόσο φέτος λόγω και των μεγάλων καταστροφών από την πυρκαγιά φέτος έγινε εντονότερο.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δημοσθένης Χατζηνικολάου στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ανέφερε πως η φετινή ακαρπία των ελαιόδεντρων αλλά και η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι για να κοροϊδέψουν τον κόσμο ακόμη και τους επαγγελματίες που διαθέτουν εστιατόρια οι οποίοι και το προμηθεύτηκαν, για να ανακαλύψουν όμως στην πορεία πως επρόκειτο για «μείγμα» λοιπών ελαίων, όπως βαμβακέλαια, φοινικέλαια, σπορέλαια κ.ο.κ., «εμπλουτισμένα» με χρωστική ώστε να προσομοιάζουν σε γνήσιο ελαιόλαδο. 

Όπως επίσης δήλωσε «στην ετικέτα γράφει Μάκρης ή Μακρής» και μοιράζουν τα λάδια σε καφενεία ή γειτονιές πουλώντας τα 16 λίτρα προς 70-75, τιμή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υφιστάμενη πραγματικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.