Ναρκες πυρκαγιας οι σκουπιδοτοποι στην υπαιθρο
Το μήνυμα του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΑΜΘ για τον έλεγχο και την αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων γύρω από τους οικισμούς, μετέφερε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς.
Σε αυτό τονίζονται τα εξής: «Παρακαλούνται οι κύριοι και κυρίες Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, να προβούν σε ελέγχους τυχόν αυθαίρετων χώρων συγκέντρωσης απορριμμάτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και σε περίπτωση ύπαρξης, να προβούν στην αποκατάσταση των χώρων. Επισημαίνουμε, από την εμπειρία του παρελθόντος, κατά τη διάρκεια των ημερών του καύσωνα έχουμε ενάρξεις πυρκαγιών σε τέτοιους χώρους. Ευχαριστούμε».
Το θέμα των σκουπιδότοπων δεν είναι καινούριο, και πέρα από το γεγονός ότι προκαλούν πυρκαγιές, αυτές είναι και επικίνδυνες, μιας και συνήθως δεν βρίσκονται πολύ μακριά από οικισμούς.
Έτσι θα πρέπει και οι αρμόδιοι, αλλά και όλοι μας, να έχουμε μια αντίληψη για το τι συμβαίνει, γιατί μπορεί το σκουπίδι που δεν σκεφτόμαστε να πετάξουμε, μπορεί όταν πάρει φωτιά να αποτελέσει κίνδυνο για τις δικές μας περιουσίες και τους ανθρώπους μας.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
