Μια κεντρικη βιβλιοθηκη για τα τμηματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνη

Και ανοιχτή για το κοινό

Στο φύλλο του Σαββάτου αποτυπώσαμε γραπτώς τη συνομιλία που είχαμε με τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο οποίος μεταξύ άλλων μας αποκάλυψε και τα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί και έχουν πάρει το δρόμο της χρηματοδότησης για την αναμόρφωση του Campus στην Κομοτηνή.
 
Μια λεπτομέρεια που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από τα όσα είπε ο πρύτανης είναι ότι κατά την αναμόρφωση η πανεπιστημιούπολη θα αποκτήσει κτίριο στο οποίο θα στεγάζεται η κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Όπως σημείωσε σε αυτό το κτίριο «θα μεταφερθούν» οι βιβλιοθήκες των επιμέρους τμημάτων του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρύτανης η εν λόγω κεντρική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όχι για δανεισμό αλλά για ανάγνωση των βιβλίων που θα περιλαμβάνονται σε αυτή.
 
Ακόμη και έτσι όμως η εν λόγω ενέργεια, αν και όταν ευοδώσει, θα είναι ένα σημαντικό βήμα και θα παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στους αντίστοιχους επιστήμονες που εδρεύουν στην Κομοτηνή σε πλήθος συγγραμμάτων για τις έρευνές τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στην περίοδο της κρίσης η αγορά βιβλίων και δη επιστημονικών συγγραμμάτων έχει γίνει είδος πολυτελείας… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.