Με ποια υγειονομικα πρωτοκολλα θα επιστρεψουν οι μαθητες στα σχολεια;

Ερωτηματικό μέχρι στιγμής το υγειονομικό καθεστώς της επιστροφής

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες όλης της χώρας θα επιστρέψουν σε λίγες ημέρες στις σχολικές αίθουσες αποτελούν μέχρι στιγμής ερωτηματικό, όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλης Βασιλειάδης.

Με την αφορμή της ανακοίνωσης των προσλήψεων στην γενική εκπαίδευση ο κ. Βασιλειάδης μίλησε σε σχέση με τα όσα απομένουν να γίνουν από πλευράς Υπουργείου πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, υπογραμμίζοντας πως ακόμα δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από πλευράς του Υπουργείου την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν για «δύσκολες» καταστάσεις σε σχέση με τον κορωνοϊό ειδικά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η επιστροφή των μαθητών και των μαθητριών στα σχολικά έδρανα θα γίνει με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε και κατά την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο αερισμός των αιθουσών, τονίζοντας ωστόσο πως παραμένει ερωτηματικό το πρωτόκολλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρχει αυστηροποίηση των  προηγούμενων πρωτοκόλλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.