Λυδια Κονιορδου, πολυ καλη και ως πολιτικος

Να λοιπόν που το έθος της εποχής, οι πολιτικοί και οι θεσμικοί παράγοντες να εξαντλούν το ρόλο τους σε φωτογραφίες και αγκαλίτσες με άλλους θεσμικούς και πολιτικούς, τις οποίες αναρτούν μετέπειτα στους τοίχους τους  στο fb ή στο instagram, συμπληρωματικά με το τουιτάρισμα,  εργαλείο με το οποίο το μόνο που παράγουν είναι κελαϊδίσματα, αγνοώντας τον παραδοσιακό τους ρόλο που είναι η παραγωγή έργου για το δημόσιο όφελος, να λοιπόν που παρά το έθος των ανύπαρκτων πολιτικών, υπάρχουν και εξαιρέσεις.
 
Kαι αναφερόμαστε στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη τής υπουργού πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, στον Πάνο Χαρίτου και στην εκπομπή του «Focus». Ένα «Focus» ιδιαίτερα πολύτιμο στις μέρες μας, που ό,τι συνήθως μάς κατακλύζει είναι τα νέα και οι ανόητοι  διαξιφισμοί των πολιτικών παρατάξεων της Βουλής, ανεξαρτήτως αν πρέπει να είναι όλοι τους ευπειθείς – και είναι – στην τυραννία της λιτότητας που έχει επιβληθεί στο χρεωμένο προτεκτοράτο.

Μια συνέντευξη στους αντίποδες του απαράγωγου και μίζερου πολιτικού πνεύματος και της «θαλασσοταραχής των αλλεπάλληλων νομοθετημάτων», για συνεχή διεύρυνση της φορολογίας και την πλήρη αναπτυξιακή άπνοια που είναι και ό,τι πλειοψηφικά σε πολιτικό επίπεδο αυτό παράγει.
 
Σ' ένα λοιπόν κατ' εξοχήν λαϊκίστικο στην πράξη κόμμα, όπως η κυβερνώσα «αριστερά», η κ. Λυδία Κονιόρδου έκανε τη διαφορά. Με το λόγο της αλλά κυρίως τις πράξεις της. Με το ήθος του σεβασμού,  της αίσθησης της συνέχειας και της απόδοσης τιμής στους προηγούμενους, με αξιοσημείωτη αναφορά στο έργο-παρακαταθήκη που άφησε στον πολιτισμό   –ελληνικό και ευρωπαϊκό–  η αξεπέραστη  της εργασίας υπουργός  Μελίνα Μερκούρη. Με  αναφορά στα ΔΗΠΕΘΕ που ίδρυσε, στο θεσμό των πολιτιστικών πρωτευουσών, στις ενοποιήσεις των αρχαιολογικών χώρων, στα «Μάρμαρα του Παρθενώνα».
 
Μια 200 ημερών υπουργός πολιτισμού με πράξεις πρώτα που της έδιναν το δικαίωμα στο λόγο. Με σαφή σχέδιο και για τα ΔΗΠΕΘΕ που επιθυμεί να ξαναγυρίσουν στον πρωταρχικό τους ρόλο, να είναι εστίες επαγγελματιών καλλιτεχνών αλλά και το καλλιτεχνικό τους  έργο να διευθύνεται από καλλιτεχνικούς διευθυντές. Με σαφές σχέδιο και για το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, και για το αρχαιολογικό έργο και για το έργο των αναστηλώσεων και για τους μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς και για τις επιδοτήσεις στο ελεύθερο θέατρο και στο χορό που ξαναγυρίζουν έχοντας εξασφαλισμένο το ποσό της επιχορήγησης.
 
Μια Λυδία, «λυδία λίθος» πραγματικά!!!Τ. Ν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.