Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει

Πώς από μια επίσκεψη άνοιξε αντιπαράθεση για το πολιτειακό;

Το ότι η πολιτική σκηνή της χώρας αρέσκεται στα σενάρια δεν είναι καινούργια διαπίστωση. Όταν όμως αυτά τα σενάρια μάλλον είναι επιστημονικής φαντασίας τότε το πράγμα ξεφεύγει από τα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης και εμπίπτει στα των παραστατικών τεχνών.

Για να σας είμαστε ειλικρινείς ποτέ δεν καταλάβαμε πως από μια επίσκεψη άνοιξε πολιτική αντιπαράθεση με αντικείμενο το πολιτειακό και την επιστροφή του βασιλιά. Από το δημοψήφισμα του ‘74 και μετά το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και νομίζουμε πλέον πως κάθε συζήτηση μόνο ως αστείο ακούγεται.  Δεν αιθεροβατούμε, ξέρουμε ότι εκεί έξω υπάρχουν και οι διάφοροι «νοσταλγοί» που όμως πιστεύουμε δεν είναι ικανοί -τον αριθμό- να ορίσουν την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης για θέματα που δεν άνοιξαν σε χρόνους ευχερέστερους από τους σημερινούς.

Άλλα νομίζουμε πως είναι τα ζητήματα που θα πρέπει να προσεχθούν με το Τατόι και την αξιοποίησή του…

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται σοβαρότητα και από την αντιπολίτευση και όχι παρασυρόμενη από αντιπολιτευτική μανία να κάνει την τρίχα τριχιά. Διαφορετικά νομίζουμε πως τραυματίζεται έτι περαιτέρω η αξιοπιστία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας συνολικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.