Κρικοι της ιδιας αλυσιδας

Σήμερα μπορεί να είναι οι αγρότες, αύριο όμως θα είμαστε εμείς

Ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική για τους λόγους κινητοποιήσεων όπως αυτή των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα που πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Κομοτηνής, το πρωί της Πέμπτης, κρίνουμε την συζήτησή μας με τον Σίμο Δαλκυριάδη, ιδιοκτήτη ανθοπωλείου στην πόλη μας.

Διαφωτιστική ως προς την ανάγκη κατανόησης ότι στην οικονομία όλα είναι και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και πως το πρόβλημα ενός κλάδου επηρεάζει άμεσα και όλους τους υπολοίπους.

Το είπε ξεκάθαρα ο κ.  Δαλκυριάδης ότι ναι μεν ο ίδιος δεν εμπλέκεται με την παραγωγή αλλά τη διακίνηση των λουλουδιών, εξηγώντας ωστόσο πως οι ανατιμήσεις που για τον πρωτογενή τομέα συνεπάγονται σε δυσβάσταχτα πλέον κόστη παραγωγής οδηγούν «μοιραία» είτε σε μείωση της παραγωγής, σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, είτε σε αυξήσεις στα προϊόντα, στην προκειμένη λουλούδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα έσοδα του ιδίου και της επιχειρήσεις του.

Που με την σειρά της απασχολεί εργαζομένους, συνδιαλλάσσεται με προμηθευτές, μεταφορείς κτλ. που επίσης μοιραία επηρεάζονται από την μειωμένη αγοραστική δύναμη.

Κρίκοι της ίδιας αλυσίδας όλοι, που «πονάμε» άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, αλλά σε κάθε περίπτωση «πονάμε» στο όποιο σπάσιμό της. Γι’ αυτό και κινητοποιήσεις ή λοιπές διεκδικήσεις θα πρέπει πάντα να γίνονται από κοινού και με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αν όχι όλων. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι οι αγρότες, αύριο όμως θα είμαστε εμείς. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.