Κραυγη απογνωσης απο τους εθελοντες των «Αδεσποτων Ξυλαγανης – Μαρωνειας»

Απαρατήρητα

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα επιχειρήσαμε να αναδείξουμε την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα ζώα σε έναν δήμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως είναι αυτός του δήμου Μαρωνείας-Σαπών αλλά και την σημαντική προσφορά μιας ολιγάριθμης ομάδας εθελοντών που δραστηριοποιείται στα όρια του δήμου και φροντίζει για αυτά τα ζωντανά, που ατύχησαν να έρθουν αντιμέτωπα με τις χείριστες πρακτικές μερίδας συμπολιτών μας. Αναφερόμαστε φυσικά στις εγκαταλείψεις ζώων, που ως φαίνεται, έχουν φέρει τους εθελοντές της εν λόγω ομάδας στα όρια της.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε ανάρτηση μέλους της ομάδας που επισημαίνει γλαφυρά:

«40 κουτάβια από γέννες στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών… Στειρώσεις αυτή η άγνωστη λέξη…

Εγώ προσωπικά τα έχω παρατήσει, δεν έχω πόρους πέρα απ’ την τροφή που μπορώ να δώσω όσο μπορώ και αυτή από δωρεές… Ειλικρινά ότι έκανα τόσα χρόνια αποδεικνύεται μια τρύπα στο νερό, ένας κουβάς δίχως πάτο…. Χρειάζονται, εμβόλια για μωρά, χαπάκια αποπαρασίτωσης, αμπούλες, τροφές για κουτάβια και μεριμνά του δήμου, εγώ δεν αντέχω άλλο, εκτός αυτού δεν έχω τόσο χρόνο ακόμα και να είχα τους πόρους για να ασχοληθώ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ να περιθάλπω τα αδέσποτα δύο δήμων παιδιά! Είμαι πολίτης, ιδιώτης, εργαζόμενο άτομο και έχω ήδη υπό την πλήρη προστασία μου 70 σκυλιά (τροφές, εμβόλια, χάπια, σίτιση, στειρώσεις) και 60 γάτες μοιρασμένες σε 3 σπίτια τα οποία συντηρώ με δικούς μου πόρους και δωρεές από Πολίτες και το γερμανικό σωματείο Hundepaten! Θα ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω και άλλα ζώα αλλά αδυνατώ!».

Ίσως θα έπρεπε ο δήμος και κάθε δήμος, τουλάχιστον σε επίπεδο Ροδόπης καθότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα όρια του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, να δει πιο ζεστά το θέμα και να μην επαναπαύεται στην απραξία του, αποθέτοντας τις ελπίδες του σε εθελοντές.  Γιατί από την παραπάνω κατάσταση που περιγράφεται στην ανάρτηση αυτό που συμπεραίνει κανείς είναι ότι οι εθελοντές αντιμετωπίζονται ως οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση. Και αν ισχύει αυτό τότε μάλλον θα ισχύει και το αντίστροφό. Ότι δηλαδή οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση αντιμετωπίζονται ως εθελοντές. Κάτι που αν ήμασταν στη θέση της διοίκησης του όποιου δήμου, δεν θα θέλαμε να πιστεύουν οι πολίτες για εμάς… Τουλάχιστον στην περίπτωση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, υπάρχουν εθελοντές! Για πόσο όμως;!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.