Κοιτα προς Βουλγαρια η Καβαλα και η Διεθνης Εκθεση KAVALAEXPO, κοιτα το απειρο η Ροδοπη

Γειτονικές περιοχές συνεχίζουν την προσπάθεια για εξωστρέφεια

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023, στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης», στη Νέα Καρβάλη, με τιμώμενη περιοχή το Μπουργκάς της Βουλγαρίας θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων “Enterprise Europe Network”, στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας, προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και ενίσχυσης της εξωστρέφειας, την 29η Διεθνή Έκθεση KAVALAEXPO 2023.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, μαθαίνουμε από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα ημερίδες για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την εφαρμογή καινοτομίας, την αντιμετώπιση της κρίσης, την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών (Β2Β) και τις ευκαιρίες προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη νέα οικονομική κατάσταση.

Μάλιστα το Επιμελητήριο αποφάσισε να τιμήσει τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών-ΕΟΑΕΝ, επιχειρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να ενισχύσει κατά το μέγιστο δυνατό, τόσο τα ελληνικά προϊόντα όσο και την εθνική οικονομία εν γένει.

Βλέπουμε λοιπόν τις γειτονικές περιοχές να συνεχίζουν την προσπάθεια για την εξωστρέφειά τους μέσω των εκθέσεων, την στιγμή που στη Ροδόπη, έχουμε να δούμε έκθεση από το 2018 (και κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως οι εκθέσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά αποτελούν πολλές φορές αφορμή, ή καταλύτη, για να μπορέσουμε να βγούμε λίγο έξω από τα στενά όρια της περιοχής μας και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για αυτή και τους ανθρώπους της.

Σε αυτές τις μαύρες μέρες που ζούμε, θα πρέπει να τονίσουμε πως η αγάπη για τον τόπο μας εκφράζεται με πολλούς τρόπους, και η πολύπλευρη ανάπτυξή του, τον θωρακίζει σημαντικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.