Κι ομως, στο τουρκικο δημοψηφισμα θα ψηφισουν και Δυτικοθρακιωτες!

Έπεσαν να τον φάνε οι πάντες τον Γιώργο Κατρούγκαλο για την δήλωσή του ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα που απαγορεύει νόμιμες πολιτικές συγκεντρώσεις, εφόσον  τις αιτηθούν αξιωματούχοι τρίτων χώρων, εν προκειμένω της Τουρκίας, κάτι που προτίμησαν να μην κάνουν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί στα δικά τους εδάφη.
Η δήλωση βεβαίως συσχετίστηκε με την μειονότητα της Θράκης και άρχισε η ομοβροντία νομικών παραδόσεων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου στην Βουλή και τα κανάλια περί του γεγονότος ότι στην Θράκη ζούνε μόνο Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που δεν ψηφίζουν στην Τουρκία και άρα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία να κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις για εσωτερικά της θέματα στην περιοχή.

Θα χαιρόμουν βέβαια πολύ, αν ο πατριωτικός οίστρος με την Θράκη που διά μίαν έτι  φορά κατέλαβε την πολιτική μας ηγεσία, επεκτεινόταν και σε άλλες πικρές αλήθειες, οι οποίες συνήθως δεν ομολογούνται χάριν των «εθνικών συμφερόντων».
Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι η χρήση του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγενείας μέχρι το 1999, οδήγησε στην έξοδο από την Δυτική Θράκη περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας μουσουλμάνους, οι οποίοι απώλεσαν ακουσίως την ελληνική τους ιθαγένεια και αναγκάστηκαν να ζήσουν στην Τουρκία όπου και εγκαταστάθηκαν φτιάχνοντας πολύ μεγάλες δυτικοθρακιώτικες κοινότητες στην Προύσα, την Κωνσταντινούπολη και αλλού. Και όλοι αυτοί, βεβαίως, πρόκειται να ψηφίσουν τώρα στο τουρκικό δημοψήφισμα του Απριλίου, έχοντας αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα. Τουλάχιστον, ας είναι προσεχτικότεροι στις διατυπώσεις τους όσοι προέρχονται από τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα. Γιατί τόσος αριστερός εθνικισμός, μάς πέφτει κάπως βαρύς! Δ.Δ.                       

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.