Καλες οι κινητες ομαδες εμβολιασμου, αλλα αργησαν

Απαρατήρητα

Ξεκινούν από τις 6 Ιουλίου στην Κρήτη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμβολιασμοί από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι τοπικές αρχές, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας.

Οι μονάδες αυτές, όταν λειτουργήσουν (γιατί έχουμε ακόμα δρόμο) έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς σε περιοχές από τις οποίες είναι δύσκολο οι κάτοικοι, λόγω απόστασης, ηλικίας ή και νοοτροπίας δεν θα μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αν η ιδέα αυτή σας φαίνεται γνωστή, δεν γελιέστε: ήδη στη γειτονική Βουλγαρία, που οι εμβολιαστικοί ρυθμοί έχουν ταχύτητα σαλιγκαριού κατά τη διάρκεια ανομβρίας, οι τοπικοί δήμαρχοι σκέφτονται να νοικιάσουν λεωφορεία για τον εμβολιασμό. Όμως και στην περιοχή μας, ήδη από τα τέλη Μαΐου, είχαμε φιλοξενήσει συνέντευξη του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΔΠΘ κ. Ευάγγελου Μανωλόπουλου, ο οποίος είχε τονίσει πως «Θα πρέπει οι τοπικές αρχές να δουν με τι τρόπο θα βρουν τους ανθρώπους στα χωριά, τους απομονωμένους, που δυσκολεύονται να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμού».

Ιδιαίτερα στη Θράκη, που έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, κάτι που είχε επισημάνει και ο κ. Καθηγητής.

Αν δε είχε ξεκινήσει ένα μήνα πριν, και όχι τώρα που το αυγό… έφτασε εκεί που έφτασε, θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον και κατάσταση στη χώρα μας, ίσως και χωρίς την ανάγκη για τόσους περιορισμούς.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο σοφός λαός, όμως πολύ έχουμε συνηθίσει στο αργά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.