Ιστορικη αποφαση για το φιλοζωικο κινημα της χωρας

Απαρατήρητα

Την πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για τον βασανισμό και την δολοφονία ζώου είχαμε την Τετάρτη στην χώρα μας, σε εφαρμογή του 4745/2020.

Ειδικότερα πρόκειται για την φυλάκιση ενός 23χρονου άντρα ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα και ομολόγησε την δολοφονία μιας γάτας στην Πάτρα, που με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα περάσει πλέον την πόρτα των φυλακών.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, καθώς είναι πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στη χώρα, γεγονός που αποτελεί και ένα σημαντικό κεκτημένο για το φιλοζωικό κίνημα της χώρας.

Αξίζει δε να σταθούμε στο γεγονός ότι σημαντικό ρόλο στην δικαστική πορεία της υπόθεσης έπαιξε το γεγονός ότι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία οδηγήθηκε άμεσα στην σύλληψη του 23χρονου.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία σε σχετική ανάρτηση:

«Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός!

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδάκου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

Προσυπογράφοντας την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας να υπογραμμίσουμε την παρουσία των μαρτύρων που έπραξαν ως όφειλαν καθώς και των αρχών που επίσης ενήργησαν αναλόγως, ευχόμενοι να αποτελέσουν παράδειγμα προς όλους, μέχρι να εκλείψει οριστικά η ανάγκη, και κατ’ επέκταση οι δολοφονίες και οι βασανισμοί ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.