Ημερες καυτες

Απαρατήρητα

Καυτές στην κυριολεξία αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες, μέχρι τουλάχιστον και την Κυριακή, για όλη τη χώρα και για την περιοχή μας, καθώς αναμένονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Όπως επεσήμανε η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε οι θερμές αυτές μάζες θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από την σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή(16-07-2021) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι
υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής
χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38 με 40 βαθμούς, ενώ δεν αναμένεται να υποχωρήσουν νωρίτερα της Κυριακής και της ερχόμενης Δευτέρας, όταν και αναμένεται να επανέλθει η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Για την περιοχή της Ροδόπης το θερμόμετρο επίσης αναμένεται να ανέλθει ψηλά και να παραμείνει κοντά στους 37° καθ’ όλη τη διάρκεια των υπολοίπων ημερών, γεγονός που ναι μεν μας κάνει να αισιοδοξούμε για το προσεχές Σαββατοκύριακο και το ενδεχόμενο της επίσκεψής μας στις κοντινές παραλίες, καθιστά όμως την υπόλοιπη απαιτητική καθημερινότητα λιγότερο «υποφερτή».

Θα οπλιστούμε σε κάθε περίπτωση με υπομονή, ανεμιστήρες, κλιματιστικά και μπόλικα δροσερά ποτά για να «αντιμετωπίσουμε» το κύμα καύσωνα.

Να υπενθυμίσουμε πάντως πως σύμφωνα με τις προβλέψεις μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα αναμένεται να βιώσουν φέτος ένα καλοκαίρι θερμότερο από τα κανονικά, επομένως μάλλον πρέπει να συνηθίζουμε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.