Ιμαμογλου μαινομενος για τον παραλληλισμο των κατοικων του ορεινου ογκου με «ιθαγενεις Ινδιανους»

Απαρατήρητα

Την οργισμένη αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τζιχάν Ιμάμογλου προκάλεσαν οι αναφορές, από πλευράς της παράταξης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, για «χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς», κατά την συζήτηση για το αιολικό Πάρκο που θα κατασκευαστεί κοντά στην κοινότητα του Κέχρου.

Οι σύμβουλοι της παράταξης χρησιμοποίησαν την έκφραση αναφερόμενοι στο ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τσακήρ Φατήχ, και ο αντιδήμαρχος ΔΕ Κέχρου του Δήμου Αρριανών κ. Χασεκή Αλή με την εταιρεία, που προωθεί την κατασκευή των ανεμογεννητριών, και περιλαμβάνει τόσο εργασίες σε δρόμο της περιοχής, όσο και κάποιες άλλες προμήθειες, όπως τάμπλετ.

Παρόλο που σημείωσε πως είναι θεμιτό ο καθένας να εκφράζει τις επιφυλάξεις του παρά την συγκατάθεση των τοπικών φορέων. Αυτό όμως που προκάλεσε την οργή του, ήταν ο παραλληλισμός που χρησιμοποιήθηκε.

«Ναι στη σάτιρα, ναι στο χιούμορ, αλλά θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, και θεωρώ μειωτικό και προσβλητικό τον παραλληλισμό των ανθρώπων του ορεινού όγκου, με ιθαγενείς Ινδιάνους που μπορεί να τους πείσει κανείς με χάντρες και καθρεφτάκια» σημείωσε.

Ο ίδιος γνωρίζει τόσο τον Πρόεδρο, όσο και τον Αντιδήμαρχο που υπέγραψαν την σύμβαση, και διαβεβαίωσε πως είναι άτομα αξιέπαινα και ικανότατα, που στάθηκαν όρθιοι όταν όλοι γυρνούσαν την πλάτη στον ορεινό όγκο.

Ζήτησε δε να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες, που ξέρουν τι κάνουν, έχουν οξυδέρκεια, μπορούν να κρίνουν το καλό για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το μέλλον των κοινοτήτων τους.

«Μπορεί να είναι μειονότητα, μη οντότητα δεν είναι, κανείς δεν μπορεί να πείσει κανένα με καθρεφτάκια και χάντρες» ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση καταλήγοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.