Ιδρυθηκε, και επισημως, το Εργαστηριο Μελετης και καταγραφης της Ποντιακης Διαλεκτου του ΔΠΘ

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της ίδρυσής του

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 266/03.02.2020 το Εργαστήριο Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την είδηση της δημοσίευσης έκανε γνωστή ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος κ. Ηλίας Πετρόπουλος, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση και του τυπικού σκέλους του εγχειρήματος.

Το εργαστήριο και επισήμως πλέον εντάσσεται στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές και ερευνητικές ανάγκες.

Θα απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές που διδάσκονται και μαθαίνουν την Ποντιακή διάλεκτο στο Τμήμα, αλλά και σε διδάσκοντες την Ποντιακή, η οποία ομιλείται σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος και στο εξωτερικό με έμφαση στις παρευξείνιες περιοχές, καθώς αυτές οι περιοχές κυρίως αφορούν την καταστατική αποστολή του Τμήματος και θα έχει ως στόχο:

α) την εμβάθυνση των διδασκόντων σε ζητήματα μελέτης της Ποντιακής ως διαλέκτου πολιτισμικής κληρονομιάς,
β) την παραγωγή επιμορφωτικού υλικού για τις ανάγκες των διδασκόντων,
γ) τη διεξαγωγή επιτόπιων ερευνών σε διάφορα σημεία της περιοχής της Ροδόπης και της χώρας ευρύτερα, όπου εξακολουθούν να ομιλούνται διάφορες γλωσσικές ποικιλίες της Ποντιακής διαλέκτου.

Καλορίζικο! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.